kommuniststaten Sverige..

Jo så är det faktiskt vi lever i en kommuniststat.. o nu blir jag säkert lynchad av en o annan men ibland blir jag så extremt irriterad på vårt land...
exempel ett: Jag tittar inte på TV - jag har inte ens någon boxer ERGO jag kan med andra ord inte se det utbud som erbjuds av sveriges radio och tvtjänst... likförbannat skall jag betala tv-licens VARFÖR DÅ? jo för att enligt radiotjänsten i kiruna ska man betala om man så bara har en DVD-spelare för det finns modernt utrustade DVDs som faktiskt kan användas som kombinerad Boxer/DVD för det finns mottagare i dem.. hmmm då kan jag berätta att min DVD är från 1400-talet man vevar igång den o har man tur så går det att se på en film.. den kostade si så där 600 kr o har DEFINITIVT ingen motagare i sig..
Slutsatsen är att jag på INGET sätt kan ta emot SVT 1 SVT 2 eller UR (utbildningsradions utbud!) o jag har heller inget som helst intresse av det men likförbaskad skall jag enligt svensk lag betala licensen!! hur kommunistiskt är inte detdå?
nu hittade jag ett kryphål o sa att jag har ställt ut min tv i garaget! det är för visso inte sant men för i helvete det måste vara fulllt tillåtet för mig att se på film som jag köpt eller hyrt på den tv jag har köpt o den DVD jag har köpt.. men tydligen inte... OM ngn från radiotjänsten läser detta stäm mig gör vad ni vill men jag kommer ALDRIG att bli kund hos er igen...

Exempel 2 skatteverket.... jag säger bara skatteverket! PAPPHATTAR!  Thorbjörn fick förra året tillbaka en del på skatten... han gjorde många avdrag då han hadde dubbelt boende pga utlandstjänst... ni som har fått tillbaka på skatten vet hur glad man blir tjoho!! lite extra pengar (i Ts fall 40 000 kr en rejäl slant att lägga på lån och annat tjafs!) men nu mina vänner ska höra o läs noga nu! ni får INTE göra av med dessa pengar förrän det gått ett år! jo ni läste rätt .. nu för några veckor sen kom ett brev t T att hey du har fuskat o du ska betala tillbaks de pengar du fick tillbaks på skatten förra året + en STRAFFAVGIFT för att du har försökt lura det vårt fina skatteverk.. ursäkta mig sa T när han ringde till damen på skatteverket.. det måste vara fel NI har ju faktiskt för ett år sedan godkänt mina avdrag och betalat ut pengar till mig ni tror väl inte jag har dem kvar jag uppfattade dem som MINA pengar! Det är helt fel sa tanten de kan i ett år framöver kräva dem tillbaka!  det står klart o tydligt på skatteverkets hemsida ... jag vill bara rekommendera alla att försöka tyda den text som står på skatteverketshemsida (www.rsv.se) om du inte har en advokatutbildning så förstår man faktiskt knappt vad som står där!

Med andra ord är skatteverket ofelbara de kan absolut inte göra fel bara så ni vet Det var ABSOLUT INGEN där som hade gjort ngt fel med att betala ut dessa pengar! utan felet ligger enbart hos T -  enfaldiga människa som inte visste att pengarna faktiskt inte var hans på riktigt förrän efter ett år..

är det ngn mer än jag som tycker systemet är konstigt? att det typ uppmanar folk att jobba svart? hur som helst för att jävlas tillbaka lite anser jag att ni alla ringer till RSV o frågar om minsta avdrag... det är ju snart dags att deklarera.. låt dem jobba för pengarna o för att vara på den säkra sidan spela in samtalen!! eftersom de nu aldrig behöver stå tillsvars för de misstag de gör...

överväger att flytta till en bananrepublik eller åtmistone ett land där man ej betalar skatt ( förenade arabemiraten kanske?)

det var allt för mig
Hej
// K


ur led är vädret ??

Minus 12 grader..  det är typ det kallaste vi haft på hela vintern.. problemet just nu är väl bara det att det här är inte en vintermånad.. mars - hmm förlåt mig SLUTET av mars anses verkligen som startskottet på den kommande våren.. jag har hittat både tussilago snödroppar o några andra gula sippliknande blommor (gulsippor kanske om ngt sådant finns!???) knopparna på diverse buskar var stora till bristningsgränsen.... yes tänkte man va gött med en tidig vår, med varma sydliga vindar solsken grönt gräs o glada fåglar.. o framförallt en solvarm glad Karin! Men ICKE.. nåågon måste hört mig när jag o Tina gladeligen berättade för de storögda irländare vi träffade att vi hade haft den varmaste vintern i sverige på 250 år, denna någon måste tänkt att det måste jag nog fan ändra på så nu vänder vi vinden o stänger av vårvärmen o låter vintern sätta igång 3 månader försent..  jag tror vi får vara tacksamma om vi kan ta av oss långfillingarna till midsommar...

nåja man får vara glad för det lilla.. var på trevligt 18årsfest igår - tack Pauline! o snart ska jag vara inflyttningskock hos Icka.. då blir det italienskt på menyn... det ska bli nice för jag gillar ju det där med att laga mat! (ska rekommendera dryckesförslag när menyn är bestämd ihop med värdinnan!!)

i övrigt så är ju påskhelgen snart över så snart är vi tillbaka i vardagen.. som uppenbarligen är mycket KALL!

klä er varmt!

// K


nu drar jag hem...

jahaja.. nu drar jag hem.. allt ni nagonsin har hort om irland o irlandare ar sant.. St Patsday var en sann upplevelse.. over 670 000 personer kollade pa paraden, gronkladda stolta o glada. nar paraden var over gick alla pa de pubar som finns o tro mig Dublin har manga pubar.. o mkt folk o (de hade) mkt ol! vi har haft det tipptopp kul men det kostar pa ekonomin for det ar verkligen busdyrt i det har landet!  men vi har traffat folk fran olika delar av varlden besokt guinessbryggeriet haft fantastiskt vader (sol hela tiden i dublin) druckit en o annan pint sett fulla manniskor sota barn - vi har kollat pa rygby o hurling (de stora finalerna har varit pa tv nu) o sa har vi bara varit har o slappat av.. men nu ar det val kanske dags att komma hem till vardagen!

men verkligen se till att gora mnst en tur till irland i ditt liv .. det ar mkt trevligt!

syns hemma i snon

// K

IRLAND

tjoho...

4 timmar forsent plan men kom tillslut fram till den grona (och regniga) on kom inte fram i galway forran sent fredag kvall o var trott somen bjorn sa det blev sangen tidigt.. men idag blir det annat liv i luckan! har firas det helt hysteriskt redan de ar stolta over sitt land detta folk! underbart attvara har iaf ska strax satta oss med en pint eller 2 o skriva lite kort sa har vi klarat av det! vi overvager en tur till connemara nationalpark for att titta pa sota vilda hastar eller halvvilda iaf.. men vi far se har tar vi dagen som den kommer!
i morgon kvall drar vi tillbaka till dublin for lite seriost St paddys firande!!

kan hur som helst rekommendera er alla att aka hit ngn gang under er livstid! fantastiskt folk o allmant avkopplande!

hemskt ledsen nu har jag en dejt med en pint

kram

K

den tog mig...

jootack blev ikappsprungen o påhoppad o nerslagen av ääääcklig kräksjuka! men mår bättre idag som tur är svag o ynklig men står på benen o kräks inte mer.. ska jobba ... eller iaf övervaka mina lektioner!  men för o se det från den ljusa hellre igår än idag o ännu hellre än i morgon...  tjolahopp i morgon vid denna tid så landar jag på den gröna ön .. o känner man sig lite krasslig där medicinerar man med livets vatten eller som vi svenskar säger - whiskey !

hoppas att allt kommer gå bra för min ständige vikarie o from måndag KOLLEGA Cattis att styra upp dårar hästar o barn..

kommer jag åt en dator så kan hända att jag sänder en liten hälsning om inte annat så hörs vi om en vecka
over and out!

K

storm o kräksjuka

börjar bli lite orolig.. irland o brittiska öarna har värstingstorm.. typ otrevligare väder än här.. hoppas innerligt att det blåser bort t jag kommer! o om det inte är nog att grubbla på så har typ hela aneby kräksjuka.. igår hade jag 4 elever borta pga det.. om Murphys lag stämmer (o dt gör den ju nästan jämt) så kommer jag klockrent få värstingsjukan t fredag morgon!! det enda som håller kräksjuka borta är som vi alla vet whiskey eller gammeldansk.. så det stora frågan är - kan vi släppa på AORKS drogpolicy o låta mig dricka en cl "medicin " i timmen? eller är det ok om jag sprayar alla elever med virkon (invändigt och utvändigt) innan jag har mina lektioner!! PLIIIIS?!

// k

Nu är jag här !!!

jaha då har jag nu gjort som Elina säger o skapat mig en Blogg .. så nu får vi se hur flitig jag är med detta! veckans program.. tisd - jobba onsd-jobba torsd-jobba FREDAG-invadera Irland, dricka upp all deras goda öl , ta med mig Bono hem, busa med syster för att sedan framåt onsdag nästa vecka smyga mig hemåt till sverige igen.. det är skönt när man har en plan!

// K

RSS 2.0