man blir aldrig før gammal før sommarjobb???

jaha ja då var man hær - igen! sommarjobbar på starum igen.. precis som man har gjort i princip var sommar sedan sommaren 1987.. det mærliga ær att det ær kul fortfarande! en lagom dos norge varje sommar.. precis vad som behøvs.. fast det ær klart uppgifterna på jobbet ær ju lite annorlunda nu æn -87 och jag har dessværre inte Ola Haugen som chef længre.. Ola han var bra han , den bæsta chef jag någonsin haft faktiskt.. han var en av de militærer som blev kvar nær starums hestefagsskola gickfrån militært till civilt men uj va bra han var... enligt honom skulle inte jobbet gøras fort -DU MÅ VARA NØYAKTIG! (noggrann alltså!) ibland førsøkte vi sommarjobbare vara lite smarta o førsøkte lura oss till en kvart fri.. dvs se till att færgen vi høll på att måla med tog slut precis kl 15.15 då visste vi att vi hann inte åka till affæren o køpa mer før vi slutade ju kl 15.30...  men se ola hade svar på allt så då fick man en debattartikel att læsa o ge raport på dagen efter... vi lærde oss fort att jobba tiden ut!
en sommar samlade han alla sommarjobbare på sitt kontor varje morgon och vi fick alla sitta tysta o lyssna på - dagens bibelord!!!  detta slog oss som mkt mærligt då vi aldrig uppfattat ola som en troende man.. men det innebar ju en kvart mindre per dag med att klippa græs o rensa rabatter måla stallar och hinder eller vad vi just før dagen høll påmed så vi satt tysta o snælla o lyssnade (jodå han stællde frågor efteråt så vi hade føljt med i den bibliska historien..) nær en vecka med detta hade pågått sa Ola pløtsligt - nu undrar ni sækert varfør ni har fåttt sitta hær o lyssna på bibelupplæsningar varpå hela høgen Nickade frenetiskt .... - KÆNN DIN FIENDE !!!! svarade Ola som den militær han var o kørde ut oss från kontoret o sen var det bara till att jobba hårt resten av sommaren..

hur som helst, har det ganska trevligt hær ændå! bra væder kul elever o som sagt en lagom dos Norge ær alltid trevligt!
Kramar

K

PS gipset ær borta och har idag provridit med armen - funkar skitbra.. tjolahopp! nu ska jag bara læra mig att sitta kvar o sen ær det rockenroll igen.. DS

RSS 2.0